Bli Ranger

Vi förebygger illegal jakt och miljöförstöring

Bli Ranger!

Har du ett brinnande engagemang för att förebygga illegal jakt? Är du i god fysisk form, van att vara i naturen och har erfarenhet med konflikthantering? Har du lust att bli del av ett dedikerad team som jobbar med att beskydda djur och natur mot miljökriminalitet? Då är du kanske den vi letar efter!  


Du kan jobba som Ranger i APU under 1 år i något av våra  team. Vi arbetar för att etablera team i alla delar av landet och även i Oslo, Norge. Skicka gärna en ansökan om du är interesserad.


Det är ett voluntärt uppdrag. Du arbetar för APU för att förebygga och upptäcka illegal jakt, fauna- och miljöbrott. Vi ger dig utbildning och tillhandahåller hyrbil och utrustning. Vi skriver ett kontrakt som innebär att du lovar att genomföra minst 10 st patruller (minst 1/månad) med dina Rangerkollegor under året.
En Ranger i APU är:

 • Brinnande engagerad för att förebygga illegal jakt och beskydda djur och natur mot miljökriminalitet.
 • I god fysisk form och van att färdas i naturen.
 • Vänlig och bestämd.
 • Van med konflikthantering.
 • Har goda ledaregenskaper.
 • Fungerar bra både självständig och i team.


Personlig lämplighet är en avgörande faktor. Det är en fördel med bakgrund i militär/polis/tull/säkerhetsbranschen eller liknande.Uppdraget innebär:

 • Spåra, förebygga och anmäla brott mot djur, natur och det vilda.
 • Inhämta, samla och dokumentera information om faror mot djur och natur. Rapportera till APU.
 • Arbeta för lagar och aldrig acceptera brott mot djur och natur. Nolltolerans, alltid polisanmäl vid misstanke om brott. Fotografera och dokumentera.
 • Planera patrullslingor och genomföra patrulltjänst tyst, säkert, medvetet och sakta. Säkerställ att inga brott sker mot det vilda. En patrull består av minst 2 utbildade Rangers, man får inte patrullera ensam.
 • Skapa nätverk av brottsförebyggare och informatörer i patrullområdet.
 • Agera vänligt, kraftfullt, fredligt, uthålligt och undvika konfrontation.Praktisk information:

Transparens

APU jobbar för öppenhet och samverkan. Vi vill skapa förtroende för vår verksamhet och våra nätverk. Därför har vi krav om att alla Rangers står för öppenhet och kommunikation. Detta innebär att bilder/videoklipp kan publiceras på t.ex. nätsidan, Facebook och YouTube.


Deltagardonation

Alla som får erbjudande om och tackar ja till att bli Ranger betalar in en donation på 1000,- SEK.


Hur gör du för att bli ranger?

Nya rangers antas löpande under hela året, och när tillräckligt många antagits anordnas kurs för dessa så snart som möjligt.

Antagna rangers som ännu inte gått kursen kan gå med ordinarie team som aspiranter tills nästa kurstillfälle.

För att kunna patrullera i APU-patrull som aspirant måste man formellt ha sökt som ranger via bliranger@antipoachingunit.org och formellt blivit antagen. Välkommen med din ansökan!Är detta något för dig?

Skicka din ansökan till bliranger@antipoachingunit.org Ansökan ska innehålla kort beskrivning av dig själv, din bakgrund, minst en referens, din motivation och vad som gör att det är just du vi letar efter. Ange även vilket team/område du vill tillhöra.